TÜRKİYE KOMÜNİST EMEK PARTİSİ/LENİNİST

By Anonymous (not verified) , 16 April, 2006
Author
KAMUOYUNA

1 MAYIS'TA TAKSİM'E

1 MAYIS'TA TAKSİ...

İşçiler, Emekçiler,

Uluslararası proletaryanın kapitalizme karşı savaş günü 1 Mayıs yaklaşıyor. 2006 1 Mayıs'ı, tüm dünya üzerinde işçilerin, emekçilerin, ezilen halkların emperyalist-kapitalist sisteme karşı savaş sloganlarının dilden dile dolaştığı bir dönemde kutlanacak.

Dünya yeni bir doğuma hazırlanıyor. Yüzyıllardır süren sınıflar savaşı yeni bir evrede! Artık insanlık, bu yeni evrede kapitalizmin sıçramalı çöküşüne ve sosyalizmin sıçramalı yükselişine tanıklık edecektir. Kapitalizmin kumdan kaleleri bir bir yıkılmaya başladığında, insanlık, acılarının da sonsuz olmadığını görmüş olacak.

İşçiler, Emekçiler,

Tüm dünyadan yükselen bu sese kulak verin. Fransa'da başlayan ayaklanmanın nasıl şakaklarımızda vuran bir duvar saati gibi, her an bütün dünyayı kaplayacak bir devrim dalgasına dönüşebileceğini görmelisiniz. Diyarbakır ve Şemdinli'de başlayan ayaklanmanın durmayacağını, özgürlüğü için ayağa kalkan Kürt işçi ve emekçilerinin ayaklanmayı bir zafere dönüştürmek için mücadele birliğine ihtiyaçları olduğunu hepimiz görmeliyiz.

Dünya artık geri döndürülemez bir rotaya girmiş durumdadır. Fransa'dan Latinler'e, Türkiye ve Kürdistan'dan tüm Ortadoğu'ya, artık çanlar emperyalist-kapitalist sistem için çalıyor. “En sonuncu kavgamızdır artık”. Emperyalist-kapitalist sistem, yıkılışını geciktirmek için dünyayı bir kan gölüne çevirmekten çekinmeyeceğini, attığı her adımda gösteriyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, “bu kan denizinin ufkundan kızıl bir güneş doğacak”tır. İnsanlığın kurtuluşu olan komünist devrim, tüm dünya üzerinde mutlaka başarıya ulaşacak.

İşçiler, Emekçiler,

Bu 1 Mayıs'a bu umutlarla hazırlanıyoruz. Proletaryanın kızıl bayrağı, dünya üzerinde yeniden dalgalanmaya başladı. Şimdi o bayrağı, proletaryanın kanıyla kızıllaşan Kızıl Meydan'a, 1 Mayıs Alanı'na dikme zamanıdır. İkinci bir 1 Mayıs Alanı yoktur. 1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı'dır. Her yıl olduğu gibi, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs Alanı olduğunu söyleyen bilcümle oportünistler, aynı nakaratı önümüzdeki sene de tekrarlayacaktır. Onlar, “1 Mayıs'ta Alanlara” diyerek işçi sınıfı ve emekçilere hedef gösterme iddiasında olmadıklarını göstermişlerdir. Yine 1 Mayıs Alanı'na sırtlarını dönüp yürümeyeceklerini düşünmemiz için hiçbir neden yoktur. Onlar, “hem ağlarım, hem giderim” misali yine sendikacıların, yine reformistlerin peşine takılacaklar. Ve yine temennileri bir başka bahara kalacak!

İşçiler, Emekçiler,

Taksim'de ısrar, devrimde ısrardır. Yıllardır Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs Alanı olduğunu söyleyen ve “söylemenin en iyi yolu yapmaktır” ilkesinden hareketle 1 Mayıs Alanı'na, Taksim'e çıkan Leninistler, yine Taksim'de olacaklar. Leninistler, yine tüm güçleriyle, tüm kararlılıklarıyla 1 Mayıs'ı 1 Mayıs Alanı'nda kutlayacaklar.

1 Mayıs günü, saat 12.00'de, tüm işçi ve emekçileri, devrimde ısrarlı olmayı sürdürenleri, yürekleri her sene Taksim'de olanlarla birlikte atanları, Kızıl Meydan'a davet ediyoruz. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da devrimci 1 Mayıs, Taksim Meydanı'nda olacak.

Taksim devrimdir. Taksim, iktidar için mücadeledir.

BÜTÜN İKTİDAR EMEĞİN OLACAK!

İsçiler, Kürt Halkı, Emekçiler, Gençler

1 MAYIS´TA 1 MAYIS ALANI´NA

Ezilen, sömürülen, kölelik altında tutulan bütün sınıfların 1 Mayıs`ı kutlu olsun! Dünya proletaryasının kapitalizme karşı savaş, birlik ve enternasyonal dayanışma günü olan 1 Mayıs 2006 şimdi bütün dünyada sömürülen, ezilen, kölelik altında tutulan sınıfların sosyalizm için, daha güzel, yaşanabilir bir dünya için ileri atıldıkları; bu soylu ve tarihi rolü oynamak için kanlarını dökmekte çekinmedikleri bir dönemde kutlanıyor.
Kapitalizme karşı savaş artık her yerde; dünyanın dört bir tarafında sürüyor. Latin Amerika halkları bütün kıtayı kasıp kavuran sosyalizm rüzgarını estiriyor. Kapitalizmin beşiği kabul edilen Avrupa`da; Avrupa`nin kalbi Fransa`da isçiler ve gençler omuz omuza ayaklanıyor. Ayaklanma rüzgarı yaslı kıtanın her tarafında esiyor. Ortadoğu halkları emperyalizme ve gerici devletlere karşı demokrasi ve sosyalizm için ayaklanıyor; Irak halkları en güçlü emperyalist devletlere karşı ölümüne bir savaş yürütüyorlar. Afrika ve Asya`da emperyalizme ve kapitalizme karşı savaş yayılıyor.
Türkiye tekelci kapitalizmi bu gelişmelerin ortasında emperyalist-kapitalist sistemin zayıf halkası olarak devrimci durumun en olgun noktasına eriştiği, iç savaşın en yoğun noktaya doğru hızla ilerlediği bir zeminde duruyor. Kürt halkı ve ezilen sınıflar artık eskisi gibi yaşamaya devam etmeyeceklerini ayaklanmalarla bildiriyorlar. Burjuva sınıf ise düzenini korumak için ne tür caniliklere başvurmaktan çekinmeyeceğini savaş uçaklarını, tanklarını, özel kuvvetlerini ve sivil faşistlerini harekete geçirerek bildiriyor.
Ekonomik ve politik kriz toplumun bütün sınıflarını etkisi altına alarak derinleşiyor. Koşullar, kapitalizmi, burjuva egemenliği yıkarak demokrasi ve sosyalizme geçmek için; bütün iktidarı emeğin eline vermek için her zamankinden daha elverişli hale gelmiştir.
1 Mayıs 2006`ya işte bu koşullarda giriyoruz. Şimdi, 1 Mayıs`ı kapitalizme ve burjuva egemenliğe karşı gerçek bir savaş gününe çevirmenin zamanıdır. Şimdi "Bütün İktidar Emeğin Olacak!" şiarıyla ileri atılmanın zamanıdır.

İŞÇİLER, KÜRT HALKI, GENÇLER!

Taksim 1 Mayıs Alanı işte bu savaşın simgesidir. Burjuvazi, 1 Mayıs`ı Taksim`de kutlayan işçilerin şahsında devrimin ve komünizmin kızıl hayaletini görüyor. Çünkü, işçilerin kanıyla sulanmış Taksim 1 Mayıs Alanı devrimdir, onurdur. Çünkü 1 Mayıs`ta Taksim`e çıkmak; orada kutlamak devrimde ısrardır, komünizmde ısrardır.
Türk-İş, HAK-İş gibi gerici sendikalar ve DİSK yönetimi gibi burjuva uşakları ile onların peşinden ayrılmayan sosyal-reformist yasal partiler; onların kuyruğunda sürüklenen oportünist örgütler yıllardır sizi bu ısrardan vazgeçirmek için uğraşıyor; bunun için her türlü hile ve yalana başvurmaktan çekinmiyorlar. Sosyal-reformistlerin ve oportünistlerin durumundan cesaret alan Türk-İş bu sene daha ileri giderek sizi on yıllar öncesinin geri noktasına sürüklemeye çalışıyor. Ona bu cesareti veren, sizi 1 Mayıs Taksim Alanı`ndan uzaklaştıran sosyal reformistlerden ve oportünistlerden başkası değildir.
Bütün ülkelerin isçi sınıfları, ezilen hakların emperyalizme ve kapitalizme karşı ayaklanırken Türk-İş sizi 1 Mayıs`ı "sembolik" kutlayarak evinizde oturmaya, yani sömürü ve kölelik koşullarına uysalca boyun eğmeye çağırıyor. Sosyal-reformistlerin ve onların peşinden ayrılmayan oportünistlerin ise " 1 Mayıs`ta 1 Mayıs Alanı`nda olacağız" diyerek bu küstahlığa meydan okuyacak ne güçleri ne de cesaretleri kalmıştır.
Proletaryanın devrimci sınıf partisi TKEP/Leninist ise sizi bu küstahlığa meydan okuyarak 1 Mayıs`ı 1 Mayıs Taksim Alanı`nda kutlamaya; 1 Mayıs`ı kapitalizme, emperyalizme ve burjuva sınıf egemenliğine karşı demokrasi ve komünizm savaşının yükseldiği bir güne çevirmeye çağırıyor.

YAŞASIN PROLETARYANIN KAPİTALİZME KARSİ SAVAŞ,
ENTERNASYONAL DAYANIŞMA VE BİRLİK GÜNÜ 1 MAYIS!
1 MAYIS ALANI TAKSIM´DİR!
1 MAYIS´TA 1 MAYIS ALANI´NA!

TÜRKİYE KOMÜNİST EMEK PARTİSİ/LENİNİST
MERKEZ KOMİTESİ
“NOT: Bu açıklama elimize e-posta yoluyla ulaşmıştır.” 16.04.2006

http://istanbul.indymedia.org/news/2006/04/115242.php